الغدا النهاردة....................
5 مشترك
:: الأسره والمجتمع :: حواء :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
الغدا النهاردة....................
بسم الله الرحمن الرحيم
ضميري ما يسمحليش اسيب المنتدي من غير المطبخ
وده طبعا لاني لسه بتعلم
يلا بسم الله
الغدا النهاردة
بيتزا
المقادير :
2 كوب و نصف دقيق
3 ملاعق صغيرة خميرة
ثلاث أرباع كوب ماء
ملعقة صغيرة سكر
2 بياض بيضة
ملعقة صغيرة خل
3 ملاعق طعام زيت زيتون
ملعقة صغيرة ملح
الطريقة :
في وعاء واسع نخلط الدقيق مع الملح و نضعه جانبا
نخلط الخميرة مع السكر في كوب الماء و نتركه لمدة من 6-10 دقائق حتى يتفاعل.
نخلط بقية المقادير مع الدقيق ونعجن جيدا لمدة 3 دقائق
سوف تلصق العجين قليلا من الممكن إضافة قليل من الدقيق
نغطي العجين بكيس بلاستيكي ونضعها في مكان دافئ لمدة 40 دقيقة
بعد أن تخمر العجين نضعها على سطح مرشوش عجين جيدا حتى لا تلصق
نقوم بفردها باليد أو النشابة
نشكلها بشكل دائري
نفرد العجين اكبر من الصينية قليلا حتى تطوى الأطراف بشكل تجميلي
نضع العجين على ورق الزبد أو أي ورق خاص بالفرن ثم نضعه في الصينية
بعد وضع العجين في الصينية نقوم بالضغط باليد(نضع قليل من الدقيق باليد عند الضغط حتى لا تلصق العجين) بخفة
نصب ملعقة أو اثنين زيت زيتون ونفرشها على العجين بخفة
ونتركها على الأقل 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها
نضع عليها صلصة الطماطم المعده بالبيت او الجاهزة
ثم نضع عليها المكونات المفضلة لدينا ( فلفل بكل الالوان – بصل – مشروم – طماطم مقطعة حلقات – زيتون – جبنة شيدر – جبنة موزاريلا) أي شئ يخطر على بالك .
ندخلها في منتصف الفرن على درجة حرارةعاليه إلى أن تحمر من اسفل وتنضج ثم نخرجها ونتركها تبرد قليلا قبل التقطيع والتقديم
واللي بحبوا البيتزا اللي حوافها تحتوي على الجبنه
ماعليهم سوا ان يقومون بنفس الطريقه واتباع مايلي
نفرد العجين بحيث تكون اكبر من الصينية قليلا والأطراف للخارج ثم
نحضر الجبن المقطع شرائح بالطول ونضعه في الصينية بالترتيب.
ثم نطوي الأطراف للداخل ونغمس ايدينا بالدقيق حتى لا تلصتق مع الضغط بخفة حتى تغلق جيدا..
وبالهنا والشفا
وطبعا ماتنسوش تدعولي
ضميري ما يسمحليش اسيب المنتدي من غير المطبخ
وده طبعا لاني لسه بتعلم
يلا بسم الله
الغدا النهاردة
بيتزا
المقادير :
2 كوب و نصف دقيق
3 ملاعق صغيرة خميرة
ثلاث أرباع كوب ماء
ملعقة صغيرة سكر
2 بياض بيضة
ملعقة صغيرة خل
3 ملاعق طعام زيت زيتون
ملعقة صغيرة ملح
الطريقة :
في وعاء واسع نخلط الدقيق مع الملح و نضعه جانبا
نخلط الخميرة مع السكر في كوب الماء و نتركه لمدة من 6-10 دقائق حتى يتفاعل.
نخلط بقية المقادير مع الدقيق ونعجن جيدا لمدة 3 دقائق
سوف تلصق العجين قليلا من الممكن إضافة قليل من الدقيق
نغطي العجين بكيس بلاستيكي ونضعها في مكان دافئ لمدة 40 دقيقة
بعد أن تخمر العجين نضعها على سطح مرشوش عجين جيدا حتى لا تلصق
نقوم بفردها باليد أو النشابة
نشكلها بشكل دائري
نفرد العجين اكبر من الصينية قليلا حتى تطوى الأطراف بشكل تجميلي
نضع العجين على ورق الزبد أو أي ورق خاص بالفرن ثم نضعه في الصينية
بعد وضع العجين في الصينية نقوم بالضغط باليد(نضع قليل من الدقيق باليد عند الضغط حتى لا تلصق العجين) بخفة
نصب ملعقة أو اثنين زيت زيتون ونفرشها على العجين بخفة
ونتركها على الأقل 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها
نضع عليها صلصة الطماطم المعده بالبيت او الجاهزة
ثم نضع عليها المكونات المفضلة لدينا ( فلفل بكل الالوان – بصل – مشروم – طماطم مقطعة حلقات – زيتون – جبنة شيدر – جبنة موزاريلا) أي شئ يخطر على بالك .
ندخلها في منتصف الفرن على درجة حرارةعاليه إلى أن تحمر من اسفل وتنضج ثم نخرجها ونتركها تبرد قليلا قبل التقطيع والتقديم
واللي بحبوا البيتزا اللي حوافها تحتوي على الجبنه
ماعليهم سوا ان يقومون بنفس الطريقه واتباع مايلي
نفرد العجين بحيث تكون اكبر من الصينية قليلا والأطراف للخارج ثم
نحضر الجبن المقطع شرائح بالطول ونضعه في الصينية بالترتيب.
ثم نطوي الأطراف للداخل ونغمس ايدينا بالدقيق حتى لا تلصتق مع الضغط بخفة حتى تغلق جيدا..
وبالهنا والشفا
وطبعا ماتنسوش تدعولي
صفا- عضو مميز
- عدد المساهمات : 190
تاريخ التسجيل : 21/08/2010
العمر : 34
رد: الغدا النهاردة....................
الله يهنيكى يا دكتورة
ж СнэскМдтэ ж- مشرف قسم الترفيهى
- عدد المساهمات : 3568
تاريخ التسجيل : 30/04/2009
العمر : 33
الموقع : الشارع اللى وراك
رد: الغدا النهاردة....................
ياااااااااااااانهاااااار
ده كلو يتعمل عشااان نعمل بيتزااااااا
لا بتتعبوااا اووووووووى
هههههههههههه
تسلمى ع غدوه اللذيذه ديت
ومستنين العشوه بقا
ده كلو يتعمل عشااان نعمل بيتزااااااا
لا بتتعبوااا اووووووووى
هههههههههههه
تسلمى ع غدوه اللذيذه ديت
ومستنين العشوه بقا
treka- مشرف الحوار العام
- عدد المساهمات : 1481
تاريخ التسجيل : 13/06/2009
العمر : 34
رد: الغدا النهاردة....................
ممكن نختصر الكلام ونقول
انظر كتاب ابله نظيره صفحة 277 بعد التعديل
لان ابله نظيره مكانش فى ع ايامها بيتزا
انظر كتاب ابله نظيره صفحة 277 بعد التعديل
لان ابله نظيره مكانش فى ع ايامها بيتزا
رغيف فينو- عضو نشيط
- عدد المساهمات : 30
تاريخ التسجيل : 16/10/2010
العمر : 37
رد: الغدا النهاردة....................
شوفتو بنتعب ازاي وانتو بتاكلو ع الجاهز هههههههههه
وبعدين يا دكتور فينو البيتزا بتاعة ابلة نظيرة مش حلوة زي البيتزا
بتاعتي وخلو ابلة نظيرة تنفعكوا
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
وبعدين يا دكتور فينو البيتزا بتاعة ابلة نظيرة مش حلوة زي البيتزا
بتاعتي وخلو ابلة نظيرة تنفعكوا
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
صفا- عضو مميز
- عدد المساهمات : 190
تاريخ التسجيل : 21/08/2010
العمر : 34
رد: الغدا النهاردة....................
ايه يا صفا هو كله اكل كده
طاب عايزين نحلى بعد الغدا
بس اوعى تقولى رز بلبن
طاب عايزين نحلى بعد الغدا
بس اوعى تقولى رز بلبن
Nosa- عضو مميز
- عدد المساهمات : 316
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمر : 33
رد: الغدا النهاردة....................
ماشي من عنيا بس انا مش بحب الرز بلبن ينفع مهلبية
ههههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههههههههه
صفا- عضو مميز
- عدد المساهمات : 190
تاريخ التسجيل : 21/08/2010
العمر : 34
مواضيع مماثلة
» مودك ايه النهاردة ؟
» النهاردة امتحان يييييييييييييييه
» القافلة بتاعت النهاردة
» امتحان المعديه النهاردة
» النهاردة امتحان يييييييييييييييه
» القافلة بتاعت النهاردة
» امتحان المعديه النهاردة
:: الأسره والمجتمع :: حواء :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى