المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ 66
عزيزى الزائر عند قيامك بعمليه التسجيل
يستوجب عليك تنشيط حسابك من خلال رساله
تصل إليك على بريدك الالكترونى حتى يكتمل التسجيل

مع تحيات إداره المنتدى
د/على نور

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Coolapx


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ 66
عزيزى الزائر عند قيامك بعمليه التسجيل
يستوجب عليك تنشيط حسابك من خلال رساله
تصل إليك على بريدك الالكترونى حتى يكتمل التسجيل

مع تحيات إداره المنتدى
د/على نور

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Coolapx
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Empty المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

مُساهمة من طرف Dr:MoDo الأربعاء 16 سبتمبر 2009, 7:22 pm


هل تريد ان تكون مقاديرك دقيقة 100%
أكيد ......!!!


هناك عدة أمور تتطلب ذلك ومن أهمها...
التعرف على مقاييس الطعام .. والمقادير ... ومقياس درجة الحرارة...
والمقاديير والمقاييس هذي عالميه ومعترف بها في كل الفنادق الخمس نجوم
والتجربة خير برهان... نقلت لكم هذه المقادير والمقاييس للفائدة للجميع .
ومن اهمها على الإطلاق ...


1- مقاييس الأوزان
*المقاييس بالجرام
55 جرام سكر ....... 1/4 كوب
225 جرام سكر ....... كوب
150 جرام دقيق....... كوب واحد
450 جرام """ ....... 3 أكواب
225 جرام زبدة ...... كوب واحد
225 جرام سكر بودرة......1/2 1 كوب
225 جرام سكر خشن ....... 1 كوب

*المقاييس بالملليمتر
5 ملم..... ملعقة شاي
15ملم..... ملعقة طعام
30 ملم.... 1/8 كوب
60ملم..... 1/4 كوب
80 ملم.... 1/3 كوب
120 ملم.... 1/2 كوب
240 ملم .... كوب
300ملم..... 1/4 1 كوب
2- معدلات حرارة الفرن
.... مئوي..... فهر نهيت
منخفض جدا.... 110-120 ............225-250
منخفض.......140-150 ............ 275-250
معتدل........160-180............. 325-350
فوق المعتدل... 190-200 ........... 375- 400
حار ........220-230 ............ 425-450
حار جداً ......240 ................ 475-500
3- أوزان و مقاييس من أونصه غم إلى الكوب
= 150 مشمش مجفف و مقطع
8 = 250 موز مهروس
½ 3 = 100 فتات البسكويت
7 = 225 زبده
4 = 120 كازو
½ 5 = 160 قطع الشوكولا
4= 125 كاكاو
½ 3 = 100 جوز هند
½ 3= 100 نشا
8= 250 جبنه كريمي
4 = 125 دقيق ذاتي الاختمار
4 = 125 دقيق عادي
5= 140 دقيق حنطه
5= 140 فواكه مشكله
3= 90 شوفان
4= 125 بار ميزان
8= 250 أناناس مقطع
8= 250 بطاطا مهروسة
4= 120 سمسم
5= 150 فراولة مجمده
7= 220 سكر عادي
½ 6 = 200 سكر بني
7 = 210 سكر كاستر
4 = 110 سكر بودرة
½ 3 = 75 جوز حب كامل
½ 3 = 100 جوز مقطع
4- أوزان المواد السائلة والجامدة
هذه أوزان المواد السائلة والجامدة من
الجرام والمليمتر إلى الكوب

*المواد السائلة
مل _ 20 اونصه _ ربع كوب
150 مل _ 50 اونصه _ ثلثين كوب
200 مل _ 70 اونصه _ ثلاثة أرباع الكوب
300 مل _ 100 اونصه _ كوب وثلث الكوب
450 مل _ 150 اونصه _ كوبين
600 مل _ 200 اونصه _ كوبين ونصف _ pint1

*المواد الجافة
150جم _ ملعقتان طعام _ نصف اونصه 2/1
30 جم _ ثلاثة ملاعق طعام + ملعقة صغيره _ 10 اونصه
56 جم _ ثلث كوب + ملعقة كبيرة _ 20 اونصه
85 جم _ نصف كوب+ ملعقتان كبار _ 30 اونصه
115 جم _ ثلاثة أرباع الكوب + ملعقة كبيرة + ملعقة صغيره _ 40 اونصه
145 جم _ كوب + ملعقتان كبار _ 50 اونصه
175 جم _ كوب وثلث الكوب _ 60 اونصه
200 جم _ كوب ونصف الكوب _ 70اونصه
225 جم _ كوب وثلاثة أرباع الكوب _ 80 اونصه
255جم _ كوبين + ملعقة صغيره _ 90 اونصه
285 جم _ كوبين وثلث الكوب+ ملعقتين كبار _ 100 اونصه
315 جم _ كوبين ونصف الكوب _ 110 اونصه
340 جم _ كوبين ونصف + ثلاث ملاعق كبيرة _ 120 اونصه
370 جم _ ثلاثة أكواب + ملعقة كبيرة _ 130 اونصه
395 جم _ ثلاثة أكواب وثلث الكوب + ملعقة كبيرة _ 140 اونصه
425 جم _ ثلاثة أكواب ونصف الكوب _ 150 اونصه
450 جم _ ثلاثة أكواب وثلاثة أرباع الكوب _ 160 اونصه
150جم _ ملعقتان طعام _ نصف اونصه 2/1
30 جم _ ثلاثة ملاعق طعام + ملعقة صغيره _ 10 اونصه
56 جم _ ثلث كوب + ملعقة كبيرة _ 20 اونصه
85 جم _ نصف كوب+ ملعقتان كبار _ 30 اونصه
115 جم _ ثلاثة أرباع الكوب + ملعقة كبيرة + ملعقة صغيره _ 40 اونصه
145 جم _ كوب + ملعقتان كبار _ 50 اونصه
175 جم _ كوب وثلث الكوب _ 60 اونصه
200 جم _ كوب ونصف الكوب _ 70اونصه
225 جم _ كوب وثلاثة أرباع الكوب _ 80 اونصه
255جم _ كوبين + ملعقة صغيره _ 90 اونصه
285 جم _ كوبين وثلث الكوب+ ملعقتين كبار _ 100 اونصه
315 جم _ كوبين ونصف الكوب _ 110 اونصه
340 جم _ كوبين ونصف + ثلاث ملاعق كبيرة _ 120 اونصه
370 جم _ ثلاثة أكواب + ملعقة كبيرة _ 130 اونصه
395 جم _ ثلاثة أكواب وثلث الكوب + ملعقة كبيرة _ 140 اونصه
425 جم _ ثلاثة أكواب ونصف الكوب _ 150 اونصه
450 جم _ ثلاثة أكواب وثلاثة أرباع الكوب _ 160 اونصه
Dr:MoDo
Dr:MoDo
عضو فضى
عضو فضى

عدد المساهمات : 468
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 33
الموقع : cant tell u

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Empty رد: المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

مُساهمة من طرف maha الأربعاء 16 سبتمبر 2009, 8:44 pm

يلهوووووووووووووووووووووووووووى

عننا ما كلنا ولا شربنا كمان

ميرسى ع التوبيك
maha
maha
عضو فضى
عضو فضى

عدد المساهمات : 880
تاريخ التسجيل : 02/07/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Empty رد: المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

مُساهمة من طرف Dr:MoDo الأربعاء 16 سبتمبر 2009, 8:50 pm

شكلك والله يا دكتورة
عمرك ما خطيتى المطبخ
الله يكون فى عونهم
Dr:MoDo
Dr:MoDo
عضو فضى
عضو فضى

عدد المساهمات : 468
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 33
الموقع : cant tell u

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Empty رد: المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

مُساهمة من طرف H I M A LOVERS الخميس 17 سبتمبر 2009, 12:24 am

حرام عليك ده انا افضل صايم احسن
H I M A LOVERS
H I M A LOVERS
عضو فضى
عضو فضى

عدد المساهمات : 1299
تاريخ التسجيل : 06/07/2009
العمر : 34
الموقع : وانتا ماللك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Empty رد: المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

مُساهمة من طرف Dr:MoDo الخميس 17 سبتمبر 2009, 1:22 am

يا عم هيما و
أحنا مالنا
بالكلام
دا كله
يا عم
أنتا عايز
تفهمنى
أنك عملتلك ساندويتش
قبل كدا
Dr:MoDo
Dr:MoDo
عضو فضى
عضو فضى

عدد المساهمات : 468
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 33
الموقع : cant tell u

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ Empty رد: المعايير العالمية الدقيقة في كل مطبـــخ

مُساهمة من طرف wessam الإثنين 19 أكتوبر 2009, 6:14 pm

لا حول ولا قوة الا بالله
كله ده عشان نطبخ
انا صراحه مقدرتش اقرا ده كله
بس من خبرتى الطويله فى المطيخ ان الموضوع اسهل من كده بكتيررررررررررر
ولو استعملت الحاجات ديه كلها هتتلخبط وهيبقى دماغك سلطه
بس ابقى سمى انت بس واتوكل ع ربنا وصدقنى بركه ميثود متجربه وبتنفع فى معظم الاوقات
wessam
wessam
مراقبه عامه على القسم الأدبى
مراقبه عامه على  القسم الأدبى

عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 22/09/2009
العمر : 36

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى