الكبسة السعودي
+3
Vet Bosy El-Shereef
maha
cafu
7 مشترك
:: الأسره والمجتمع :: حواء :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
الكبسة السعودي
المقادير : ا كيلو رز بسمتي
1 كيلو لحم ( يفضل ان يكون من الضان )
عدد 2 طماطم مقطعه مثل السلطة
1بصلة مبشورة
بهارات ( كمون مطحون - حبهان مطحون - فلفل أسود) .) + ومفيش مانع من حبة قرنفل وليمون اسود وكمان قرفه اللي هيا خشب دي شوية كركم اصفر
نبداء نحط الحلة على النار ونحط الزيت وبعديه البصل والطماطم ونقلب كويس بعد كده البهارات (معلقة شاي) وبعد كده المية ولما تبدا تغلي نحط اللحمه او الفراخ
ونسيبها لحد ما تستوي ولما تستوي نشيل اللحمة ونصفي الشوربة كويس ونحط الرز في الشوربة ومش تخافوا الرز ده بيشرب اي مية
بعد كده اللحمة نحطه في صينية ( اللحمة يا ريت تكون قطعه واحده او اتنين )
و في فنجان نحط معلقة كركم وعليها ميه ونبدا نرشها على اللحمة وندخلها الفرن تتحمر طبعا مع زيت او سمنه
نرجع للرز هيكون بدا يشرب ميه في جنب من الحلة نحطة شوية كركم صغيرين خالص زي بتوع اللحمة كده عشان الرز يكون جزء منه اصفر والباقي
وفي طاسة نحمر حبة زبيب على عين جمل وشوية صنوبر وياريت حبتين لوز
وبعد الرز ما يستوي نحطه في صينيه ونحط الرز ويفضل الاصفر يكون على الاجناب وبعد كده اللحمة في النص ونجيب شوية الحركات بتاعت الزبيب والصنوبر اللي اتحمر وتترش
ملاحظ الملح بيطحط حسب المزاج بس مع اللحمة في الاول
والله انا بعملها كده
1 كيلو لحم ( يفضل ان يكون من الضان )
عدد 2 طماطم مقطعه مثل السلطة
1بصلة مبشورة
بهارات ( كمون مطحون - حبهان مطحون - فلفل أسود) .) + ومفيش مانع من حبة قرنفل وليمون اسود وكمان قرفه اللي هيا خشب دي شوية كركم اصفر
نبداء نحط الحلة على النار ونحط الزيت وبعديه البصل والطماطم ونقلب كويس بعد كده البهارات (معلقة شاي) وبعد كده المية ولما تبدا تغلي نحط اللحمه او الفراخ
ونسيبها لحد ما تستوي ولما تستوي نشيل اللحمة ونصفي الشوربة كويس ونحط الرز في الشوربة ومش تخافوا الرز ده بيشرب اي مية
بعد كده اللحمة نحطه في صينية ( اللحمة يا ريت تكون قطعه واحده او اتنين )
و في فنجان نحط معلقة كركم وعليها ميه ونبدا نرشها على اللحمة وندخلها الفرن تتحمر طبعا مع زيت او سمنه
نرجع للرز هيكون بدا يشرب ميه في جنب من الحلة نحطة شوية كركم صغيرين خالص زي بتوع اللحمة كده عشان الرز يكون جزء منه اصفر والباقي
وفي طاسة نحمر حبة زبيب على عين جمل وشوية صنوبر وياريت حبتين لوز
وبعد الرز ما يستوي نحطه في صينيه ونحط الرز ويفضل الاصفر يكون على الاجناب وبعد كده اللحمة في النص ونجيب شوية الحركات بتاعت الزبيب والصنوبر اللي اتحمر وتترش
ملاحظ الملح بيطحط حسب المزاج بس مع اللحمة في الاول
والله انا بعملها كده
cafu- مراقب عام على القسم الأدبى
- عدد المساهمات : 1530
تاريخ التسجيل : 30/09/2009
العمر : 38
رد: الكبسة السعودي
لا فعلا سعودى
ع العموم انا بحب بتاعه مامتى
بس حلوه
ع العموم انا بحب بتاعه مامتى
بس حلوه
maha- عضو فضى
- عدد المساهمات : 880
تاريخ التسجيل : 02/07/2009
رد: الكبسة السعودي
جميلة يا شيف
يووووووووووه قصدى يا دكتور
لا بجد جميله تسلم ايدك
يووووووووووه قصدى يا دكتور
لا بجد جميله تسلم ايدك
Vet Bosy El-Shereef- عضو فضى
- عدد المساهمات : 926
تاريخ التسجيل : 27/05/2009
العمر : 34
الموقع : Qena
رد: الكبسة السعودي
لو نجحت وعد عليا اعمل لكل واحد هبرد هنا طبق كبسة ومعاه الكولا كمان
cafu- مراقب عام على القسم الأدبى
- عدد المساهمات : 1530
تاريخ التسجيل : 30/09/2009
العمر : 38
رد: الكبسة السعودي
اهو انا رديت عايز الطبق بتاعي بس عايزة كبسه بالفراخ مش باللحمه لاني مش بحب اللحمه
DR.ahmedean- عضو متألق
- عدد المساهمات : 91
تاريخ التسجيل : 10/07/2009
رد: الكبسة السعودي
انا مستنيه الطبق بتاعى ع فكره مش بسيب حقى
والكولا قبل الكبسه
والكولا قبل الكبسه
نورينان- مشرفه قسم حواء
- عدد المساهمات : 977
تاريخ التسجيل : 07/12/2009
العمر : 33
الموقع : secret
رد: الكبسة السعودي
طب لو رديت مرتين تلاته ايه هتحسبللي كل مره بطبق ولا ايه
Dr.A.MATRIX- مرشح للإشراف فى المنتدى
- عدد المساهمات : 1481
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 36
رد: الكبسة السعودي
انا الحمد لله على كل شئ النتيجة بتاعتي مش تمام عنجي مادتين ض
بس كده انتوا الكم عندي كولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/b][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/b]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/b]
بس كده انتوا الكم عندي كولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/b][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/b]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/b]
cafu- مراقب عام على القسم الأدبى
- عدد المساهمات : 1530
تاريخ التسجيل : 30/09/2009
العمر : 38
رد: الكبسة السعودي
كبسه ايه بئا كافو ماهى كبست علينا من قبل ما نكلها هو فى كبسه تانى بعد النتيجه كفايه كده والحمد لله
وبعدين يعنى ض الحمدلله مش ض ج احمد ربنا ولو مش نفذت اللى قولت عليه يبئا كده ربنا مش هيعوضك يلا بئا نفذ علشان يترفعوا الترم التانى
وبعدين يعنى ض الحمدلله مش ض ج احمد ربنا ولو مش نفذت اللى قولت عليه يبئا كده ربنا مش هيعوضك يلا بئا نفذ علشان يترفعوا الترم التانى
نورينان- مشرفه قسم حواء
- عدد المساهمات : 977
تاريخ التسجيل : 07/12/2009
العمر : 33
الموقع : secret
رد: الكبسة السعودي
طيب انا اديكم الكولا ازاي
cafu- مراقب عام على القسم الأدبى
- عدد المساهمات : 1530
تاريخ التسجيل : 30/09/2009
العمر : 38
رد: الكبسة السعودي
انا اقولك بئا انت تروح الكنتين وتجيب الكولا وتكتب ع كل وحده اسمها وسيب بتعتى انا عند الاستاذ جمال جنب الكنتين اوك
نورينان- مشرفه قسم حواء
- عدد المساهمات : 977
تاريخ التسجيل : 07/12/2009
العمر : 33
الموقع : secret
رد: الكبسة السعودي
يسلالالالالالالالالالالام
cafu- مراقب عام على القسم الأدبى
- عدد المساهمات : 1530
تاريخ التسجيل : 30/09/2009
العمر : 38
:: الأسره والمجتمع :: حواء :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى